Categories

RFID Chipes Termékek6 Termék

6 Termék

Ha Önnek fontos a megbízható mobilfizetés, a biztonság, az egyértelmű azonosíthatóság, a személyi tévedések kiküszöbölése, akkor minden bizonnyal az RFID vagy NFC chippel okosított karszalagjaink közül választ. Az RFID-NFC technológiát alkalmazzák például fesztiválokon, konferenciákon, kórházakban, szállodákban, könyvtárakban, tömegközlekedésben és áruházakban (készletkezelés) is. Nem nehéz megjósolni, hogy a következő években ezen a területen várható a legdinamikusabb fejlődés. Nem véletlenül használják a gyártó cégek szlogenként: ,,RFID - azonosítás és nyomon követés mesterfokon".

Mi az RFID, és az NFC között a különbség? Az RFID "radio frequency identification", rádiófrekvenciás azonosítást jelent. Míg az NFC "near-field communication", rövid hatótávú kommunikációt. Abban viszont megegyeznek, hogy mind a kettő korszerű, vezeték nélküli technikai megoldás. Az RFID tehát egy automatikus azonosításra szolgáló technológia, amely egy antennából, egy olvasóból és egy adathordozóból áll. Az adathordozó az Euroko karszalagok esetében egy chip. A szövet karpántoknál a chip egy kis kártyába kerül, míg TYVEK karszalagoknál beépítik magába a TYVEK anyagba. Az RFID azonosítás általában kb. 100 méteres hatótávolságban működik, de a fejlődés előre haladtával nem nehéz megjósolni, hogy az azonosítási távolság is növekszik majd.

Az NFC is egy RFID technológia, de ezt közeli azonosításra használják. Általában a hatótávolság 4-20 cm. Az NFC-nek az okostelefonok elterjedésével - gyakorlatilag minden platform támogatja - a mobil fizetésben van egyre nagyobb szerepe, de használják a korábban említett karszalagok ,,okosításával" fizető eszközként a tömegközlekedésben, tömegrendezvényeken ügyfél azonosításra is.

További érdekességek a blogbejegyzésünkben az RFID-NFC technológiáról.

Melyek RFID-NFC chippel ellátott termékeink?

• RFID chipes karszalag (TYVEK, szövet, szőtt)
• RFID chipes szilikon karkötő
• RFID chipes tag, cimke
• RFID chipes műanyag kártya

Kosaram

Az Ön kosara üres.