sonline.hu címlap, szilikon karkötő

 

,,A szilikon karkötő életet is menthet” címmel jelent meg PR cikk a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő, az egyik legnépszerűbb reklámajándék termékünkről. A cikkben igyekeztünk bemutatni a szilikon karkötő változatos felhasználási területeit.

én is véradó vagyok, szilikon karkötő 

Én is véradó vagyok

 

Amerikában már természetes, hogy egyes betegségekben szenvedők kétoldalas színes karpántot viselnek. A karkötőn kívülről csak az a felirat látszik, hogy ,,Figyelem”, míg a karpánt belsejében fel van tüntetve a betegség elnevezése, esetleg egy telefonszám, akit baj esetén értesíteni kell. Egy baleset, vagy idős embereknél emlékezetkiesés esetén életet menthet, rendkívül hasznos a mentők számára ez az ismeret…

 

A példamutatás, segítségnyújtásra való buzdítás ma is ott szerepel a szilikon karkötő felhasználási területének élmezőnyében. Gondoljunk csak az ,,Én is véradó vagyok” feliratú karpántra, mely egyben sugal - hiszen életet ment - elismerést a viselőjének, és cselekvésre késztetést - kövesd a példámat - annak, aki látja.

kung-fu, szilikon karkötő 

Öv helyett karkötő

 

A szilikon karkötőt előszeretettel viselik a sportolók, különösen a harcművészek. A kung-fu-sok, judosok és karatésok teljesítményét időről időre övvizsgával ismerik el. Az így megszerzett övet azonban utcán nem lehet hordani, de karkötővel jelezhetjük barátainknak jelenleg milyen szinten állunk. Ha például vörös-fehér övesek vagyunk, akkor akár mindjárt két karpántot is viselhetünk, csak meg kell rendelni a gyártótól.

 

motivációs idézetek, szilikon karkötő

 

,,Kiárasztom lelkemet utódaidra…”

 

A különböző felekezetek is gyakran használják áldás-, vagy üzenet átadásra a szilikon karkötőt. Margaritha nővér követői például egy összejövetelen a ,,Kiárasztom lelkemet utódaidra… (Iz.  44,3)” feliratos karpántot viseltek. A májusban boldoggá avatott Brenner János vértanú pap jelmondata is felkerült egy kiadónál a szilikon karkötőre: ,,Az Istent szeretőknek minden javukra válik. (Róm. 8,28)„. Az azonos vizuális megjelenésű karpántot viselők az egységet, azonos értékrend melletti elköteleződést fejezik ki mások számára.

tehetséges fiatalok, szilikon karkötő

Dj.-k a tehetséges fiatalokért

 

- A tehetséges fiataloknak nem a négy fal között kell ülni… - gondolta év elején két lelkes miskolci Dj. A gondolatot tett követte, és pár hónap múlva csütörtökönként a saját stúdiójukból kezdtek ,,élőzni” a Facebook oldalukon. Az eltelt időben közel 50 tehetséges fiatal mutatta be szettjét, az Fb oldal rajongói száma pedig meghaladta az ezret. Sajnos, mindez nincs ingyen (áram, technika, bérleti díj)... A két alapító most azon gondolkodik, hogy továbbra sem kér díjat a nézőktől, illetve a szettek bemutatásáért a tehetséges fiataloktól, hanem mindenki, aki nézi ezeket a Facebook live-okat lehetőségeihez mérten támogathatja a tehetségek bemutatkozását. Ők pedig minden jóakarónak cserébe szilikon karkötőt adnak ezzel megköszönve a felajánlást.

farsang, bál, szilikon karkötő

 

Vízkereszttől indul a báli szezon

 

Vízkereszttől – január 6 – hamvazószerdáig – húsvét előtti 40. nap – tart a farsang, a bálok és vidám összejövetelek időszaka. Az esztendő első két hónapjában az oktatási intézmények – az általános iskoláktól az egyetemekig – hagyományaikhoz híven jótékonysági bált rendeznek. A költséghatékony szilikon karszalagnak a farsangi időszakban két felhasználási módja van: vagy a belépő jegy mellé ajándékba kapják a résztvevők, illetve nem kapnak karpántot a belépő jegy mellé, de ha támogatói jegyet vásárolnak, akkor annak ,,ellentételezéseként” jutnak hozzá a jókedvű adakozók. Természetesen a színes karpánton szerepel a bál neve és az éve.

 

x

 

A SONLINE.hu Somogy megye népszerű hír- és szórakozta­tó portálja, amely változatos tartalmat kínál a látogatók számára. Hírei nem csak az adott megyéről, hanem országos és nemzetközi eseményekről szólnak, magazin tartalmakkal színesítve. Kiemelkedő szolgáltatásai közé tartozik a prog­ramajánló, cégtár, sport tartalmak, szerkesztőségi blogok, valamint a rendkívül népszerű képgalériák.