bama.hu, nyakpánt, karszalag

 

A karszalag és a nyakpánt hasznosságára, adventi felhasználási módjaira hívtuk fel a figyelmet egy a napokban megjelent írásban a bama.hu-n. A cikk címe: ,,Öt mese a karszalagról, a nyakpántról és a Karácsonyról” volt.

  

nyereményjáték, szövet karszalag

 

Az elsőben egy nagy amerikai gyorsétterem lánc nyeremény játékát mutattuk be. A vásárlás után mindenki kapott egy szövet karszalagot, amelynek a belső oldalán egy kódszám volt. Ezt kellett feltölteni a honlapra, és a nyertes a következő vásárlásnál átvehette a nyereményét.

 

 ételosztás, merry christmas, tyvek karszalag

 

A második részben egy három napon át tartó karácsonyi karitatív ételosztást mutattunk be. Tyvek karszalagot adtak minden rászorulónak, illetve ezzel kontrollálták a szervezők, hogy ne lépjék túl a napi kiosztható ételmennyiséget. A jótékonysági ételosztásnak rendkívül nagy sikere volt. A rászorulók tartós élelmiszert is kaptak, hogy a két ünnep között se kelljen nélkülözniük.

 szőtt karszalag, szövött karszalag, szalagavató

A szalagavató alkalmával feltűzött szalag az identitást, az intézménytől való elválást jelképezi. A végzősök szíve fölé ünnepélyes keretek között tűzik fel a pántlikát, mely lehet szublimált, vagy szőtt, szövött. A szalagon szerepel a tanulmányok megkezdésének, illetve befejezésének az éve, az intézmény neve. Az ünnepség része a végzősök kedvenc táncos koreográfiája, vidám előadása.

 tyvek karszalag, biztonsági karszalag

 

A biztonsági tyvek karszalag véget vet a hamisításnak - erről írtunk a negyedik bekezdésben -, ellenőrzéséhez egy UV lámpa kell mindössze. Nincs az a karácsonyi-, vagy szilveszteri buli, amelyre be lehet szökni, ha ezt alkalmazzák a rendezők. Persze az új technológia nem csak nekik hasznos, hanem a kereskedőknek is. Például az egyik nagyáruház  promóciója során az üzlet előtt haladóknak osztott papíralapú karszalagot, mely láthatatlan biztonsági nyomattal volt felülnyomva. A járókelőknek be kellett menni a áruházba és a pénztárnál UV fényben megvilágítani a karszalagot. Így vált láthatóvá, hogy mit nyertek, vásárlás esetén milyen kedvezményre jogosultak.

 Remény karácsony alapítvány, nyakpánt

 

A szervező alapítvány december 20.-án az idén is megrendezi a Remény Karácsonya elnevezésű egész napos programjukat. A bama.hu-n megjelent cikk utolsó bekezdésében a tavalyi rendezvényről írtunk, melyhez a vállalkozásunk szállította a nyakpántokat. A Lillafüredi Kalandparkban lebonyolított Remény Karácsonya nap 300 hátrányos helyzetű borsodi gyerek számára jelentett gondtalan kikapcsolódást. A résztvevők este élményekkel gazdagon távoztak, és a nyakpántot - mely a rendezvény alatt azonosításukra szolgált - bizonyára elrakta mindenki emlékbe.