RFID chipes karszalag

A nyáron egymást követik, szinte egymásba érnek a fesztiválok. Egyre inkább az a trend, hogy ezek a nagyszabású rendezvények abszolút készpénzmentesek. Nincs szükség ,,csak” egy pénzzel feltöltött chipes karpántra, és már indulhat is a buli… Egyes számítások szerint a nyári időszakban sok tíz millió forint cserél így gazdát. Az RFID chipes karszalagokkal egyébként már nem csak a fesztiválokon találkozhatunk, hanem strandokon és koncerteken is.

 

A rádiófrekvenciás azonosítás legfőbb előnye a vonalkóddal szemben, hogy nem szükséges „látni” a jelet a leolvasáshoz. Az RFID chip egy olyan eszköz, amellyel a termékek – például egy karszalag – felokosítható, így egy egyszerű árucikk univerzális funkciókkal látható el, amivel a felhasználási módja rendkívül széleskörűvé válhat. A fesztiválra látogatók a belépéshez és a helyszínen való fizetésre egy ilyen ,,felokosítható” RFID chipes karszalagot kapnak.

RFID chipes karszalag

Ez jó a fesztiválra járóknak, hiszen az RFID chipes karszalag segítségével a beléptető kapunál a sorban állás ideje csökken, a rendezvényen pedig könnyen, gyorsan és egyszerűen tudnak vásárolni, és persze jó a buli szervezőknek is, akik így bármilyen helyzetben könnyen tudják azonosítani a vendégeket. (Az azonosítás a nagy létszámú rendezvényeken eddig nem is volt olyan könnyű feladat, pedig érthető biztonságtechnikai okokból kötelező kontrollálni egy 50-100+ ezres fesztiválra járó tömeget. )

 

Az Euroko Kft. által gyártott és forgalmazott RFID textil karszalagok kielégítik a fentebb említett igényeket; készpénzmentes fizetés, tömeg kontroll, és az egyes látogatók nyomon követése. Jellemzően vízálló anyagból készül az RFID textil karkötő, melynek jó a szakítószilárdsága, puha az anyaga. Ráadásul nedvesség- és ütésálló az Euroko RFID textil karszalag, a magas hőmérséklettel szemben pedig ellenálló.

RFID chipes karszalag

Az RFID elterjedésének eddig legnagyobb akadálya - nem voltak egységes, széles körben elfogadott szabványok - mára ez a helyzet megoldódott. Az Euroko Kft.-nél elérhetőek a legelterjedtebb RFID chipek: Mifare Ultralight, Icode Slix, Ntag 213, Mifare S50 1k. Az RFID karszalagokkal Magyarországon és külföldön nem csak a fesztiválokon találkozhatunk, hanem campusokon, vidámparkokban, gyártósoron, illetve az állattenyésztő telepeken is. Ebből is látszik, hogy az RFID technológiák felhasználási területe rendkívül szerteágazó.

 

Bővebb információért, ajánlatért lépjen velünk kapcsolatba!