Szomorú évforduló. A szegedi városi kórházból 2004. július 3-án egy 80 éves férfi helyett egy vele azonos korú másik beteget küldtek koponyaműtétre a Szegedi Tudományegyetem idegsebészeti klinikájára. Az idős ember az operáció után néhány nappal elhunyt. A betegcsere elkerülhető lett volna, ha a betegeken olyan betegazonosító karszalag van, amely egyedi azonosításra is alkalmasak.

 

Szigorú eljárásrend

thermal csuklópánt

Az eset után villámgyorsan lépett a szaktárca, az egyetemi kórházak, illetve más kórházak is rövidesen elkezdték beszerezni a betegazonosító karszalagokat, és a betegcserék kiküszöbölésére szigorú eljárásrend lépett életbe.

 

Betegazonosító karszalag

 vinyl karszalag, műanyag karszalag

A betegazonosító karszalagot alkalmazni kell magatehetetlen, kommunikáció képtelen, eszméletlen, illetve elhunyt betegnél. A csecsemő osztályon 3 éves kor alatti csecsemőnél, illetve kisdednél, beszédképtelen, valamint kísérő nélkül érkezett gyermeknél. A betegazonosító karszalag nem lehet diszkrimináns és személyiségi jogot sértő. A betegazonosító karszalagot a személyes adattal a csukló belső felére, csuklósérülés esetén a boka belső felére kell felhelyezni.

 

Tyvek, Vinyl, thermál…

 

Az Euroko Kft. által gyártott és forgalmazott karszalagok közül több is - TYVEK karszalag, Vinyl műanyag karpánt, thermál csuklószalag - eleget tesz azoknak a kívánalmaknak, amelyeket a kórházak a belső utasításaikban meghatároztak: PH semleges, tépésálló, vízálló papírból készült karszalag, amely csak ollóval vágható le a beteg csuklójáról, illetve bokájáról. A karszalag a betegellátás során végig biztosítja a pontos adatrögzítést.

 

Népszerű a Tyvek karszalag

 tyvek karszalag

Rendkívül népszerűek az Euroko TYVEK vonalkódos karszalagok olyan felhasználási területeken, ahol a fokozott biztonság alapvető igény (kórház, strand, gyermek tábor). A vonalkódos karszalag rendelkezik egy fehér sávval, melyen előre meghatározott bármilyen típusú változó adat megjeleníthető, legyen az vonalkód, 2D vonalkód, QR kód vagy egyedi sorszám. A fehér sáv biztosítja a vonalkód olvashatóságát.

 

Előnyös a thermál csuklópánt

 thermal csuklópánt, TSC TDP-225 Direkt thermál nyomtató

A thermál csuklószalagok előnye, hogyha rendelkezünk hő nyomtatóval – az Euroko Kft. kínálatában megtalálható és így megvásárolható a TSC TDP-225 Direkt thermál nyomtató – akkor a kórházak, egészségügyi intézmények saját maguk készíthetik el, személyre szabhatják (fotó, grafika, szöveg, qr kód stb.) a csuklószalagot. A thermál csuklószalag vízálló, nem átruházható, környezetbarát, viseletük egyszerű és kényelmes. Antibakteriális adalékanyag védi a csuklópánt felületét. A thermál csuklószalag hat színben - fehér, kék, narancs, piros, sárga, zöld - rendelhető az Euroko Kft-től.

 

A Vinyl karpánt verhetetlen

Vinyl karszalag, műanyag karszalag

 A TYVEK és a thermál csuklószalag mellett a műanyag karszalagok is biztosítják az egyértelmű azoníthatóságot. A puha műanyagból készült Vinyl karszalagok kiválóan megfelelnek a szigorú kórházi eljárásrendnek. Ráadásul rendkívül népszerűek azokon a felhasználási területen, ahol hosszabb viselet és fokozott igénybevételre van szükség. A Vinyl karszalagok anyaga háromrétegű műanyag, mely biztosítja a kényelmes viseletet és a magas élettartamot. A műanyag karszalagok írhatóak, illetve egyszínű szitanyomással könnyen, egyszerűen, gyorsan és magas minőségben feliratozhatóak.

 

Miért válassza az Euroko csapatát? Az Euroko Kft. elkötelezett híve a biztonságnak és a minőségnek, legyen szó gyerekekről, rossz időjárási körülményekről, vagy kórházi betegazonosításról!

 

Keressék csapatunkat bizalommal!
Mindenre van megoldásunk!