láthatósági reflex karpánt

 

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon formabontó osztályfőnöki órával vette kezdetét a VácOnline.hu szerkesztőségének "Látszódj VELÜNK!" elnevezésű prevenciós programja. A rendezvény célja az iskoláskorú gyermekek biztonságos közlekedésének elősegítése, melyhez a Váci Rendőrkapitányság és az Euroko Kft. is csatlakozott.

A sorozat első állomása a váci Földváry Károly Általános Iskola volt, ahol mintegy 30 gyermek számára Nagy Anna Erika, a Váci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársa tartott előadást. Az óraátállítás, a közelgő téli időszak közeledtével romlanak az út-, és látási viszonyok, ezekre fel kell készülni. A ,,Látni és látszani” elv fontosságáról, betartásáról nem lehet eleget beszélni.

Az óra végén Huszár Károly, a VácOnline.hu főszerkesztője felkérte a két jelenlévő rendőr hölgyet arra, hogy segítsenek kiosztani a "Látszódj VELÜNK!" program szerves részét képező Euroko láthatósági reflex karpántokat, amely viselésével a gyermekek nagyobb biztonságban közlekedhetnek majd.